Wat ik doe

Uitgelicht

ConceptIn mijn beleving heeft een goed concept een verhaal. Dit kan een winkel zijn, een specifieke ruimte of een product. In dit stadia is het belangrijk welke behoefte het dient, hoe is het ontstaan, waar is het van gemaakt. Welke waarde heeft dit en hoe kan de vormgeving passend zijn in het ontwerp. Een nieuwe context creëren zodat alle disciplines het concept kunnen ademen.

Aan een concept gaat vaak een langer proces aan vooraf en dit wordt uniek voor een opdrachtgever gemaakt. Het concept is vaak ook een leidraad voor een nieuwe koers in een organisatie of onderdeel daarvan.

InteriorEen prettige omgeving heeft vaak ook iets van schoonheid in zich, dit heeft nog niets met stijl te maken. Het is wat onze zintuigen ervaren. Je kunt het vergelijken met werken aan een rommelig bureau, het leidt vaak af.  Zowel in een woonhuis als showroom of werkomgeving vinden vaak verschillende gebruiksmomenten plaats. In de open space architectuur van nu, moeten deze vaak gecreëerd worden in 1 ruimte.

Hoe doe je dat? Waar moet de ruimte aan voldoen? Ik merk dat deze vraag niet altijd vooraf duidelijk is.  Mijn jarenlange ervaring met verschillende stijlen en smaakvoorkeuren geven een brede visie op het geheel. Om een ruimte eigen te maken bepaald de wens en stijl het karakter. In mijn werkwijze is de bewoner of opdrachtgever altijd leading.

DesignBij een goed design gaat het er niet alleen om hoe het er uit ziet. Het moet beroeren en verbeelden. Het kan innovatief zijn maar ook heel praktisch. Om een goed design te creëren zijn er meerdere perspectieven nodig. Vaak gaat er ook een conceptfase aan vooraf.

Esthetiek helpt en geeft mij heel veel terug. Het scheppen van uit niets naar product, ruimte, presentatie middels creativiteit laten mij verbazen. Creatieve mensen samen brengen in verschillende disciplines. Dat is waar het voor mij om gaat.

StylingStyling is een specifieke, onderscheidende manier, om een ruimte of presentatie naar een hoger plan te tillen. Het samenbrengen van verschillende elementen om deze te laten versmelten in een compositie. Het bij elkaar brengen van schoonheid. Diverse kunsten zijn voor mij een voedingsbodem. Het elegante van een dans of stilleven in een schilderij inspireren mij. Het op de voet volgen van cultuur, architectuur, design en lifestyle is een nieuwsgierigheid die in mij zit.

Styling is het samenbrengen van meubelen, decoratie, verlichting, kunst en objecten. Het eigentijdse van vandaag weergeven in interieurs om een actueel beeld, stijl of trend weer te geven. De wereld een stukje mooier maken daar komt het op neer.

RetailHoren, zien en verbazen; dat zijn voor mij de kernwoorden als het om shoppen gaat. Zowel online als in een fysieke winkel gaat het om beleving. Winkelpresentaties maken is een vak, wie het leren wil moet van shoppen houden. De verschillende manieren van presenteren, het overbrengen van kennis op medewerkers en adviseurs is inspirerend en dankbaar werk.

Het verschil tussen actiematig presenteren of real-life opstelling spreekt niet bij iedereen direct  tot de verbeelding, om maar een voorbeeld te noemen. Een presentatie manual is essentieel voor een éénduidige winkelbeeld en ‘look end feel’. Ik definieer graag met u de verschillende presentatie vormen die op uw branche van toepassing zijn. Zo creëren we samen een heerlijke dynamiek.